TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Klasika českých oslav, pojďme do ní!

Suroviny

1 listové těsto
150 g uzeného masa
100 g kysaného zelí
kmín a sůl  a 1 vejce

Postup

Na pomoučeném vále rovnoměrně rozválíme listové těsto. Po celé ploše krom 2 cm okrajů poskládáme na kostičky nakrájené uzené maso a kysané zelí. Zasypeme
kmínem.

Slaný štrúdl opatrně zamotáme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Vejce vyšleháme vidličkou a štrúdl jím důkladně pomažeme. Posypeme kmínem, solí a dáme péct na 190 °C po dobu asi 25 min, dokud štrúdl nezezlátne.

TIP

Slaný štrúdl chutná výborně i studený a proto se skvěle hodí na deku s přáteli

 

Nenechte si ujít další zajímavé články