TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Takhle je podle nás nejlepší!

Suroviny

4 balení hermelínu
1 hlavička česneku
čerstvě mletý pepř
1 cibuli
4 chilli papričky
2 větvičky rozmarýnu
250 g třešňových rajčátek
panenský olivový olej

Postup

Zeleninu a bylinky omyjeme, osušíme a očistíme. Sýr nakrájíme na kousky a promícháme s prolisovaným česnekem a pepřem. Do dobře vymyté suché sklenice střídavě vrstvíme kousky sýra s plátky nebo klínky cibule a prokládáme celými chilli papričkami, snítkami rozmarýnu a polovinou rajčátek.

Vrstvení zakončíme větvičkou s rajčátky, zalijeme olejem po okraj, aby bylo vše potopené, a sklenici uzavřeme. Necháme v chladu uležet 6-7dní nebo při pokojové teplotě asi 2-3 dny.

TIP

Nakládat se dají různé druhy sýrů, např. mozzarella, feta, balkánský sýr, olomoucké tvarůžky, eidam, blaťácké zlato, uzený sýr, nebo je i různě kombinovat a prokládat olivami nebo bylinkami dle své chuti a fantazie.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články