Potřebujete
750 g kuřecích prsou
olivový olej
3 lžíce citronové šťávy
1 lžíci červeného vinného octa
3 stroužky česneku
2 lžičky oregana
½ lžičky bazalky
½ lžičky tymiánu
½ lžičky koriandru
sůl
mletý pepř
2 papriky
2 malé cukety
1 červenou cibuli
Postup
V misce promíchejte několik lžic olivového oleje, citronovou šťávu, ocet, prolisovaný česnek, oregano, bazalku, tymián, koriandr, sůl a pepř podle chuti. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a naložte je do připravené marinády na 1–2 hodiny.
Barevné papriky omyjte, zbavte jadřinců a nakrájejte na větší kousky, cuketu omyjte a nakrájejte na silnější kolečka, cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Takto připravenou zeleninu potom zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, následně promíchejte a lehce osolte.
Na dřevěné nebo kovové špejle napichujte střídavě kousky papriky, cibule, cukety a masa. Grilujte asi 7 až 10 minut a v polovině doby špízy otočte, aby byly propečené ze všech stran. Hotové posypte petrželkou a podávejte se salátem, bylinkami, případně barbecue omáčkou.