Camambert se hodí na gril více než hermelín, má totiž pevnější „kabátek“ a hned tak sám nevyteče. Brusinky s jeho jemnou chutí úžasně ladí.
Potřebujete
4 camemberty
brusinkový džem
4 lžíce olivového oleje
1 snítku čerstvého rozmarýnu
sůl, pepř
2 stroužky česneku
vlašské ořechy
Postup
Česnek oloupejte, prolisujte, utřete se solí, smíchejte s olivovým olejem a nadrobno nasekaným rozmarýnem.
Camemberty rozbalte, potřete je připraveným česnekovým olejem z obou stran, lehce opepřete a zabalte do alobalu. Zabalené grilujte na grilu nebo na pánvi z každé strany 7 minut.
Poté je přendejte na talíře, rozbalte a vršek ozdobte brusinkovým kompotem a nasekanými vlašskými ořechy. Podávejte s bagetou, případně zeleninovou oblohou.