TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Hledáte inspiraci na rychlou večeři? Pak vsaďte na osvědčenou italskou klasiku, která nezklame vás ani žádnou vaši návštěvu.

Máte ji připravenou za pár minut, navíc se hodí například i jako příloha k masu nebo grilované zelenině.

Ingredience

3 ks čerstvé bílé bagety nebo italské ciabatty (můžete ale použít i obyčejný toustový chléb)
1 kelímek pomazánkového másla nebo 1 kostka lučiny
3 lžíce olivového nebo jiného rostlinného oleje
1 stroužek prolisovaného česneku
2 velká rajčata nebo 10 cherry rajčátek
1 balení mozzarelly
5 lžic balzamikového octa
sůl, pepř
čerstvá bazalka nebo petrželka na dozdobení

Postup

Nejprve si pečivo rozkrojte napůl a lehce si ho nahřejte v troubě, rozkrojenou stranou dolů. Mezitím si v misce rozmíchejte lučinu nebo jiný čerstvý sýr, případně pomazákové máslo se solí, pepřem, polévkovou lžící olivového oleje a prolisovaným česnekem.

Připravenou pomazánkou si lehce potřete pečivo a následně na něj umístěte na tenké plátky nakrájenou mozzarellu. Navrch přidejte na tenké plátky omytá a nakrájená rajčata, případně cherry rajčata.

Nyní si předehřejte troubu na 180 °C. Každý kus obložené bagety znovu osolte, opepřete a pokapejte balzamikovým octem. Bagetu posypejte nasekanou petrželkou nebo bazalkou. Výborný je například také špenát.

Bagety dejte na deset minut zapéct. Vyčkejte, dokud se sýr nerozteče. Nakonec můžete bagetky ještě zakápnout trochou olivového oleje a znovu dozdobit čerstvou bazalkou či petrželkou. Pokrm konzumujte ještě teplý, tak chutná nejlépe.

Naše malá vychytávka

Vyrážíte na výlet, ale nechce se vám smažit řízky? Kupte si v obchodě klasickou bagetu, rozkrojte ji, dovnitř přidejte račata, mozzarellu a bylinky, přiklopte ji vrchní stranou a krátce zapečte. Naplnit ji ale můžete samozřejmě i masem.

Tags : bagetacaprese

Nenechte si ujít další zajímavé články