Raději než tvaroh ve vaničce použijte klasickou kostku balenou v alobalu.
Suroviny na 4 porce
asi 1 kg jahod
500 g tučného tvarohu
80 g hrubé mouky
40 g cukru krupice
1 vejce
špetka soli
Na zdobení
Rozpuštěné máslo
strouhaný tvrdý tvaroh
cukr moučka
Postup
V míse důkladně promícháme tvaroh, mouku, cukr, vejce a přidáme špetku soli. Z vypracovaného těsta vytvoříme válečky o průměru asi 4 cm. Z nich odkrajujeme kousky, do nichž uděláme důlek a vložíme jahodu. Tu pak zabalíme a uděláme knedlík.
Knedlíky vkládáme do osolené vroucí vody. Opatrně je promícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Vaříme asi 7 minut, dokud nevyplavou nad hladinu. Přendáme je do cedníku a necháme chvíli okapat.
Servírujeme posypané cukrem a strouhaným tvarohem a polité rozpuštěným máslem. Můžeme dozdobit zbylými jahodami a lístkem čerstvé máty.