TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Letní, ale i pozdně letní dny svádějí k lahodnému obědu pod širým nebem, a tak rozpalte grily a dopřejte si kvalitní burgery. Opravdu vymazlený domácí burger může být i gastronomický zážitek a výhodou je, že si ho každý může sestavit dle libosti.

Suroviny

Na karamelizovanou cibulku

1 lžíce olivového oleje
2 cibule
120 g třtinového cukru
80 ml sherry octa

Na salát

75 g majonézy
1 lžíce balzamikového octa
1 jablko
2 celerové řapíky
sůl a pepř

Na burgery

500 ml mletého vepřového masa
2 stroužky česneku
1 lžíce tymiánových lístků
olivový olej
4 sezamové housky kaiserky
dijonská hořčice

Postup

Oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno. Rozpálíme olej ve větší pánvi vsypeme cibuli a smažíme ji. Poté přidáme cukr a sherry ocet a povaříme ještě 15 minut. Dále si nakrájíme jablko a celer na hranolky. Poté smícháme majonézu s balzamikovým octem, přidáme jablečné a celerové hranolky a dochutíme solí a pepřem.

Poté vložíme mleté maso do mísy, přidáme lisovaný česnek, tymiánové lístky a dochutíme solí a pepřem. Vše promícháme, a poté z hmoty vytvarujeme 4 burgery, které potřeme olejem, a následně grilujeme z obou stran přibližně 4 až 5 minut. Rozkrojíme kaiserky na dvě poloviny, spodní část potřeme hořčicí.

Na spodní část kaiserky vložíme připravený salát a ogrilovaný burger a navrch nasypeme karamelizovanou cibulku. Nakonec celý burger přiklopíme vrchní částí kaiserky.

Tags : burger

Nenechte si ujít další zajímavé články