TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

K snídani si dejte vejce, kromě potřebných bílkovin obsahují i důležitý antioxidant glutathion. 

Potřebujete

3 vejce
80 g sušené šunky
1 cibuli
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
2 rajčata
0,5 dl bílého vína
sůl, pepř
parmezán
snítku bazalky

Postup

Ve větší pánvi rozpalte olivový olej a nechte na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Pak přidejte nakrájená rajčata a přilijte bílé víno. Na středním plameni pomalu promíchávejte, až se tekutina odpaří a vytvoří se hustší omáčka. Osolte a vmíchejte nasekanou bazalku.

Plamen stáhněte na minimum a do důlků v omáčce vyklepněte vejce. Okolo nich rozložte na kousky natrhanou šunku a lehce ji vmáčkněte do omáčky. Pánev přikryjte pokličkou.

Jakmile jsou vejce hotová, stáhněte pánev z plotny, trochu dosolte a opepřete. Před podáváním vejce posypte čerstvou bazalkou a hoblinkami parmazánu.

Nenechte si ujít další zajímavé články