TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Ořechy okáží marmeládu takzvaně nakopnout. Zvláště tu švestkovou!

Suroviny

1 kg zralých švestek
1 kg cukru krystal
0,5 kg vlašských ořechů
želírovací prostředek

Postup

Švestky vypeckujeme. Ořechy nasekáme na hrubé kousky a na sucho nebo troše másla orestujeme, aby se rozvoněly. Přidáme švestky, cukr, celou skořici a zvolna rozváříme.

Když je hmota rozvařená, přidáme v troše vody rozmíchaný želírovací prostředek a dobře vmícháme do marmelády. Vaříme pomalu asi 5 minut. Ještě horkou marmeládu plníme do sklenic, dobře utáhneme víčko a asi na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.

 

 

Tags : marmeláda

Nenechte si ujít další zajímavé články