TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Specialita z Británie, ať vám chutná!

Suroviny

100 g mouky 2
5 čajové lžičky soli
5 ml různého vánočního koření
5 ml skořice trochu čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
200 g sádla
250 g čerstvých chlebových drobečků z bílého chleba
200 g hnědého cukru
200 g strouhané mrkve
200 g strouhaných jablek
300 g rozinek
200 g korintek
200 g sultánek
100 g směs kandované kůry z pomeranče, citronu atd.
50 g strouhaných mandlí
2 x 15 ml sirupu z cukrové řepy
velká vinná sklenka cointreau nebo brandy nebo sherry
4 lehce promíchaná vejce

Postup

Mouku, sůl a koření nasypeme do velké mísy. Poté přidáme všechny další suché přísady a smícháme.

Na pánvi ohřejeme sirup, přidáme kandovanou kůru a alkohol a nakonec vejce. Přilijeme k suchým surovinám a opatrně zamícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme do druhého dne odstát v chladu.

Druhý den se dáme do tvarování. V Anglii seženeme na vánoční pudink speciální formy, ale stačí jakoukoliv nádoba, která vydrží vodní lázeň. Vymazanou formu naplníme těstem, pak ji překryjeme pečicím papírem a přes něj dáme ještě alobalem.

Musí být dostatečně velký, aby se dal přitisknout k okraji.

Pudink vaříme 5–6 hodin ve vodní lázni. Hrnec by měl být asi ze 2/3 plný vody.

Nesmíme zapomenout vodu dolívat. Nakonec necháme pudink vychladnout, sejmeme fólii i pečicí papír a zakryjeme novým papírem a alobalem. Pudink můžeme klidně až do Vánoc zamrazit. Několik dní před Štědrým dnem pudink vyndáme a necháme rozmrznout. Ohřejeme ho ve vodní lázni a servírujeme tak, že ho polijeme brandy a zapálíme.

 

 

Tags : pudink

Nenechte si ujít další zajímavé články

Duchovní villa se sex-appealem Marilyn Monroe
rezidenceonline.cz

Duchovní villa se...

Z plošiny na vrcholu soukromého útesu na ostrově Phuket, v...
Pečená jablka s ořechovou nádivkou
panidomu.cz

Pečená jablka s ořechovou...

Dostali jste chuť na nějakou jablíčkovou...
Generál Krejčí skončil v továrně na knoflíky
historyplus.cz

Generál Krejčí skončil v...

„Vždyť kvůli čemu jsme tu armádu tak těžce...
Pomsta Benešové za nevěru?
nasehvezdy.cz

Pomsta Benešové za nevěru?

Už nějakou dobu se povídá, že...
Oteplování klimatu zesvětluje zbarvení zvířat
21stoleti.cz

Oteplování klimatu zesvětluje...

Vlastně je to pochopitelné: Tmavé barvy...
Zaprodal se stavitel pražského kostela čertovi?
epochaplus.cz

Zaprodal se stavitel...

Bojíme se, když přijde čert, začíná nám být...
Plněné papriky s rajskou omáčkou
nejsemsama.cz

Plněné papriky s rajskou...

Klasické české jídlo, které potěší svou chutí i jednoduchostí....
Záhadný klín z Aiudu: Pozůstatek dávné vyspělé civilizace nebo část mimozemské lodi?
epochalnisvet.cz

Záhadný klín z Aiudu: Pozůstatek...

Archeologové čas od času objeví v zemi něco, co...
Záhadné světelné jevy v močálech  a bažinách: Jak si je máme vysvětlit?
enigmaplus.cz

Záhadné světelné jevy v...

Prostředí bažin, močálů a...
Předpověděla jsem nehodu své švagrové
skutecnepribehy.cz

Předpověděla jsem nehodu své...

Mé schopnosti se spustily najednou a nečekaně....
Stylové glo Crimson Red přeje zamilovaným
iluxus.cz

Stylové glo Crimson Red...

Vášnivý polibek a vroucí obětí...
NAĎA KONVALINKOVÁ V HOVORECH W
epochanacestach.cz

NAĎA KONVALINKOVÁ V HOVORECH W

Vinohradské Hovory W opět...