TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Mozzarellu smažit by vás možná nenapadlo, ale ve skutečnosti to je možné. A výsledek je velmi jedlý!

Suroviny

400 g mozzarelly v bločku
3 lžíce hladké mouky
2 vejce
100 g strouhanky
sůl a čerstvě mletý pepř
1/2 lžičky sušeného česneku
1 lžička sušeného oregana
rostlinný olej na smažení

Na omáčku

1 a 1/2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1/2 cibule
1 stroužek česneku, prolisovaný
špetka sušených chilli vloček
1/4 lžičky uzené mleté papriky
100 g rajčat v konzervě
1/2 lžičky třtinového cukru

Postup

Mozzarellu nakrájíme na kratší špalíky o šířce cca 3 cm a položíme je na papírovou utěrku, aby ze sýra odsála veškerou tekutinu. Necháme na utěrce zhruba 10 minut.

Do 3 misek dáme mouku, vejce a strouhanku. Mouku pořádně osolíme a opepříme a promícháme. Strouhanku promícháme se sušeným česnekem a oreganem.

Plech vyložíme pečicím papírem. Každý špalík mozzarelly obalíme nejdřív v mouce, pak ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Obalené špalíky skládáme na tác vyložený pečicím papírem a pak je vložíme zcela zmrznout do mrazáku.

Připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli, pak přidáme česnek. Přisypeme chilli a papriku a zalijeme rajčaty. Přidáme cukr a vaříme zhruba 15 minut, dokud trochu nezhoustne. Odstavíme a promixujeme dohladka. Potom udržujeme omáčku teplou.

V hlubší pánvi nebo nádobě vhodné na smažení rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 180 °C (teplotu můžeme vyzkoušet tak, že do oleje vhodíme kostičku chleba – jakmile se osmaží do 30 vteřin, má olej správnou teplotu).

Do rozpáleného oleje vkládáme kousky mozzarelly rovnou z mrazáku a smažíme je dozlatova. Postupujeme po dávkách, hotové kousky odkládáme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podáváme s teplou omáčkou.

TIP

Pro úspěch potřebujeme pevnější a sušší mozzarellu, než je ta v nálevu. Prodává se jako mozzarella na pizzu, dá se strouhat a bývá v bločku, někdy je k dostání i uzená.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články

Nábytek v koupelně nemusí být nuda
panidomu.cz

Nábytek v koupelně nemusí...

Ale přesto bychom si jeho výběr měli...
Co vydržíme aneb Jak dlouho může lidské tělo fungovat v extrémních podmínkách?
epochalnisvet.cz

Co vydržíme aneb Jak dlouho může...

Lidské tělo se dokáže přizpůsobit takřka...
Řítí se zpěvačka z bláta do louže?
nasehvezdy.cz

Řítí se zpěvačka z bláta...

Jsou spolu teprve chvilku,...
Světla ve Phoenixu: našli nás konečně návštěvníci z kosmu?
enigmaplus.cz

Světla ve Phoenixu: našli nás...

Z mnoha případů pozorování neidentifikovatelných...
Magazín 21.století skládá poctu Mezinárodnímu dni ochrany ozónové vrstvy
epochaplus.cz

Magazín 21.století skládá poctu...

„Věda a čísla mluví jasně. Za rapidně rostoucí emise...
Elegantní penthouse v lyžařském ráji
rezidenceonline.cz

Elegantní penthouse v...

V srdci lyžařského města Aspenu v americkém Coloradu stojí...
Nízkokalorické hotovky Slim Pasta na váš stůl
iluxus.cz

Nízkokalorické hotovky Slim...

Rychlá, opravdu chutná a naservírovaná za 90...
Venezuela: K objevení nejvyššího vodopádu světa přispěla náhoda!
epochanacestach.cz

Venezuela: K objevení nejvyššího...

Představte si, že...
Málem jsme skončili na ulici
skutecnepribehy.cz

Málem jsme skončili na ulici

Nežili jsme si nijak zle,...
Odkládá mateřství kvůli kariéře?
nasehvezdy.cz

Odkládá mateřství kvůli...

Přišel čas, kdy začínají...
Úskalí řemesel: Nepoctiví svícníci mohli skončit i ve vězení
epochaplus.cz

Úskalí řemesel: Nepoctiví...

Knot svíčky se utápí v roztaveném vosku. Plamínek...
Magazín 21.století skládá poctu Mezinárodnímu dni ochrany ozónové vrstvy
21stoleti.cz

Magazín 21.století skládá poctu...

„Věda a čísla mluví jasně. Za rapidně rostoucí emise...