TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Mozzarellu smažit by vás možná nenapadlo, ale ve skutečnosti to je možné. A výsledek je velmi jedlý!

Suroviny

400 g mozzarelly v bločku
3 lžíce hladké mouky
2 vejce
100 g strouhanky
sůl a čerstvě mletý pepř
1/2 lžičky sušeného česneku
1 lžička sušeného oregana
rostlinný olej na smažení

Na omáčku

1 a 1/2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1/2 cibule
1 stroužek česneku, prolisovaný
špetka sušených chilli vloček
1/4 lžičky uzené mleté papriky
100 g rajčat v konzervě
1/2 lžičky třtinového cukru

Postup

Mozzarellu nakrájíme na kratší špalíky o šířce cca 3 cm a položíme je na papírovou utěrku, aby ze sýra odsála veškerou tekutinu. Necháme na utěrce zhruba 10 minut.

Do 3 misek dáme mouku, vejce a strouhanku. Mouku pořádně osolíme a opepříme a promícháme. Strouhanku promícháme se sušeným česnekem a oreganem.

Plech vyložíme pečicím papírem. Každý špalík mozzarelly obalíme nejdřív v mouce, pak ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Obalené špalíky skládáme na tác vyložený pečicím papírem a pak je vložíme zcela zmrznout do mrazáku.

Připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli, pak přidáme česnek. Přisypeme chilli a papriku a zalijeme rajčaty. Přidáme cukr a vaříme zhruba 15 minut, dokud trochu nezhoustne. Odstavíme a promixujeme dohladka. Potom udržujeme omáčku teplou.

V hlubší pánvi nebo nádobě vhodné na smažení rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 180 °C (teplotu můžeme vyzkoušet tak, že do oleje vhodíme kostičku chleba – jakmile se osmaží do 30 vteřin, má olej správnou teplotu).

Do rozpáleného oleje vkládáme kousky mozzarelly rovnou z mrazáku a smažíme je dozlatova. Postupujeme po dávkách, hotové kousky odkládáme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podáváme s teplou omáčkou.

TIP

Pro úspěch potřebujeme pevnější a sušší mozzarellu, než je ta v nálevu. Prodává se jako mozzarella na pizzu, dá se strouhat a bývá v bločku, někdy je k dostání i uzená.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články

Denní hydratace je klíčová pro vitalitu naší pleti
iluxus.cz

Denní hydratace je klíčová...

Aktuální náročné období si od nás vysloveně žádá...
Američtí vědci slaví úspěch: Podali žábě lék, po kterém jí dorostla amputovaná noha
21stoleti.cz

Američtí vědci slaví úspěch:...

V přírodě existují tvorové, kteří disponují...
Nepopsatelný pocit blaženosti
rezidenceonline.cz

Nepopsatelný pocit blaženosti

Pokud vyzkoušíte přírodní, svými...
Místo svatby se dočkala jen hořkého konce?
nasehvezdy.cz

Místo svatby se dočkala jen...

Málokdo by řekl, že Lucie...
Na Silvestra jsem udělala pořádnou hloupost
skutecnepribehy.cz

Na Silvestra jsem udělala...

Ten poslední den...
Za zavřenými dveřmi: Mark Zuckerberg žije ve stínu magnólií
epochaplus.cz

Za zavřenými dveřmi: Mark...

Je osm hodin ráno. Internetový podnikatel...
Opravdu zkrotila svého manžela, nebo si to jen myslí?
nasehvezdy.cz

Opravdu zkrotila svého...

Říká se, že ADÉLA...
Ztráta sluchu zvyšuje riziko demence a prohlubuje sociální izolaci seniorů
epochalnisvet.cz

Ztráta sluchu zvyšuje riziko...

Podle aktuálních statistik ČSÚ tvoří věková skupina...
Římský hrnec není vykopávka
panidomu.cz

Římský hrnec není vykopávka

Nádobí, ve kterém se dá péct i dusit bez tuku,...
Harfiště: Nový dětský koutek v Galerii Harfa, který si oblíbí i rodiče
epochanacestach.cz

Harfiště: Nový dětský koutek v...

Galerie Harfa opět...
Masový hrob v Peru: Proč zemřely mladé ženy?
epochaplus.cz

Masový hrob v Peru: Proč...

Ostatky 25 mladých žen v masovém hrobě odkryli nedávno vědci...
Zdislavina studánka: Dar zdraví od světice
enigmaplus.cz

Zdislavina studánka: Dar...

V Podještědí, konkrétně u obce...