TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

V této skvělé omáčce se potkává sladkost paprik s pikantním akcentem, který jí dodá chilli. Hodí se k sýrům, můžete ji namazat třeba do sendviče nebo ji servírujte ke klobásám či masu.

Ingredience

5 chilli papriček
8 červených paprik
olivový olej
2 cibule
čerstvý rozmarýn
2 bobkové listy
celá skořice
mořská sůl
namletý
černý pepř
100 g hnědého cukru
150 ml balsamikového octa

Postup

Chilli papričky a papriky dejte na grilovací pánev nebo na plech do trouby. Průběžně je otáčejte a počkejte, až budou ze všech stran opečené dočerna. Přendejte je do misky a zakryjte potravinovou fólií. Poté z nich stáhněte slupku.

Oloupané papriky a chilli papričky očistěte od stopek a semínek. Směs nasekejte najemno a dejte stranou. Rozehřejte pánev s olivovým olejem.  Přidejte najemno nasekanou cibuli, nasekaný rozmarýn, bobkový list a skořici a vše osolte a opepřete. Na mírném ohni restujte asi 20 minut.

Poté přidejte do pánve k cibuli nasekané papriky, cukr a ocet a nechte dál probublávat. Jakmile se tekutina vyvaří, ochutnejte hotovou omáčku a případně dochuťte. Nezapomeňte ze směsi vyndat bobkový list a celou skořici. Vše pak nalijte do sklenic.

Tags : čatní

Nenechte si ujít další zajímavé články