Suroviny na 6 porcí
200 g bílých fazolí
4 vejce
60 g strouhaného kokosu
60 g kokosového cukru
2 lžíce kokosového oleje
sůl
Postup
Fazole namočte den předem, druhý den je 20 minut povařte.
Vložte do mixéru i s trochou vody a rozmixujte dohladka s ostatními surovinami. Hmotu nalijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a povrch koláče ozdobně posypte strouhaným kokosem.
Vložte do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte asi 20 minut – poté teplotu stáhněte na cca 190 °C a pečte ještě dalších 20 minut. Pak vypněte, aby se koláč nevysušil. Dezert lze nechat ve vypnuté troubě ještě pár minut odpočívat a pak nechte vychladnout. Následující den sejměte z koláče pečicí papír a opatrně jej nakrájejte.