Dvoubarevný nadýchaný koláč se stopami kakaa, kokosu a mandlí vás svou chutí ohromí.
Suroviny
250 g Hery
200 g pískového cukru
5 vajec
100 ml mléka
400 g polohrubé mouky
1 balení prášku do pečiva
50 g kakaa
50 g strouhaného kokosu
50 g mletých mandlí
švestky (asi 400 g)
Postup
Cukr vyšlehejte z rozměklým tukem. Postupně zašlehejte jedno vejce po druhém a nakonec přimíchejte mouku, prášek do pečiva, ořechy a mléko.
Těsto rozdělte na dvě části. Do jedné vmíchejte kokos, do druhé kakao.
Na vymazaný a vysypaný plech rozetřete tmavé těsto, pak dejte pokrájené švestky, pak světlé těsto a nakonec zbytek ovoce.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 ºC zhruba 40 až 50 minut.
Tags :
babiččiny recepty