TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny

2 lžičky jemně mleté želatiny
500 ml smetany
50 g moučkového cukru
100 g tmavé 60% čokolády na kousky
slunečnicový olej na vymazání
maliny a borůvky k podávání

Postup

Dvě lžíce vody dáme do misky a rozmícháme v ní želatinu. Necháme pět minut stát nebo dokud želatina neabsorbuje vodu. Smetanu nalijeme do rendlíku, na středním plameni ji mírně zahříváme, přidáme cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu.

Sejmeme z ohně, přidáme želatinu a mícháme, aby se vstřebala. Poté směs nalijeme do čtyř hrnečků o objemu 120 ml lehce vymazaných olejem. Dáme na 4–6 hodin ztuhnout do lednice. Deset minut před podáváním vyndáme panna cotty z lednice, ozdobíme je malinami a borůvkami či jiným ovocem, které máte rádi.

 

Tags : panna cotta

Nenechte si ujít další zajímavé články