TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Přesně takovou vyrábějí v Itálii.

Suroviny

5 žloutků
1 vanilkový lusk
2 plátky želatiny
150 g cukru krupice
250 ml smetany (35%)
250 g mascarpone
200 g tvarohu
100 g jahod
75 g moučkového cukru
šlehačka

Postup

Budeme potřebovat kuchyňský teploměr. Ušleháme žloutky s vanilkou. Namočíme želatinu do vody. Cukr svaříme se 150 ml vody, když začne bublat, zašleháme do žloutkové pěny.

Přidáme želatinu, vše dáme do velké mísy s vodou a ledem a za stálého šlehání snížíme na teplotu 20 °C. Smetanu vyšleháme do polotuha, přidáme mascarpone a celé to vmícháme do žloutkové směsi. Dáme do rána do mrazáku.

 

Tags : zmrzlina

Nenechte si ujít další zajímavé články