Zmrzlina získá skvělou chuť, když maliny ještě před pečením pokapete balsamikovým octem.
Suroviny na 10 porcí
500 g malin
130 ml javorového sirupu
250 ml konzervovaného kokosového mléka
1 vanilkový cukr
Postup
Maliny rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Předtím můžeme lehounce pokapat balsamikovým octem. Upečené maliny i se šťávou přendáme do misky a počkáme, dokud nemají pokojovou teplotu.
Maliny a polovinu javorového sirupu promícháme. V jiné míse vyšleháme krém z kokosového mléka, zbytku sirupu a cukru. Ten pak přilijeme k malinám, zamícháme a rozdělíme do formiček na nanuky.
Přidáme doprostřed dřívko a na 5 hodin zamrazíme. Před vyjmutím polijte formičku teplou vodou, aby se nanuk odlepil od stěny.