TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz
Sladké

Duhová zmrzlina s ostružinami

Ceramic bowl of melting blackberry ice-cream with frozen berries over dark wooden background, top view, copy space, horizontal composition. Homemade Organic product

Léto je stále tady a slunce ne a ne polevit. Takže je pořád i ten pravý čas na zmrzlinu!

Na vanilkovou zmrzlinu

3 žloutky
110 g cukru
500 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
Ostružinová dřeň
400 g ostružiny
120 g cukru moučky
šťáva z ½ citronu

Postup

Žloutky vyšleháme s cukrem metlou nebo mixérem do světlé pěny. Smetanu s vanilkovým extraktem ohřejeme těsně k bodu varu, ale nesmí se vařit. Po lžících přidáváme horkou směs ke žloutkové pěně a stále mícháme metlou, aby se žloutky nesrazily.

Tuto směs dáme do vodní lázně (nad hrnec s vařící vodou), průběžně mícháme a čekáme, až zhoustne na konzistenci řídkého pudinku. Poté odstavíme. Do směsi přilejeme smetanu a nepřestáváme míchat. Nakonec přecedíme přes jemné síto, abychom směs zbavili případných hrudek.

Necháme vychladit v lednici asi 4 hodiny, ideálně přes noc.

V rendlíku povaříme ostružiny s cukrem a šťávou z citronu. Rozmixujeme a přecedíme. Vmícháme do zmrzliny a dáme do mrazáku. Když je zmrzlina tuhá, vařečkou do ní uděláme širší zářezy. Do nich nalijeme ostružinové pyré a dáme ještě zmrazit.

Tags : zmrzlina

Nenechte si ujít další zajímavé články

Úskalí řemesel: Nepoctiví svícníci mohli skončit i ve vězení
epochaplus.cz

Úskalí řemesel: Nepoctiví...

Knot svíčky se utápí v roztaveném vosku. Plamínek...
Elegantní penthouse v lyžařském ráji
rezidenceonline.cz

Elegantní penthouse v...

V srdci lyžařského města Aspenu v americkém Coloradu stojí...
Světla ve Phoenixu: našli nás konečně návštěvníci z kosmu?
enigmaplus.cz

Světla ve Phoenixu: našli nás...

Z mnoha případů pozorování neidentifikovatelných...
Málem jsme skončili na ulici
skutecnepribehy.cz

Málem jsme skončili na ulici

Nežili jsme si nijak zle,...
Odkládá mateřství kvůli kariéře?
nasehvezdy.cz

Odkládá mateřství kvůli...

Přišel čas, kdy začínají...
Řítí se zpěvačka z bláta do louže?
nasehvezdy.cz

Řítí se zpěvačka z bláta...

Jsou spolu teprve chvilku,...
Nábytek v koupelně nemusí být nuda
panidomu.cz

Nábytek v koupelně nemusí...

Ale přesto bychom si jeho výběr měli...
Nízkokalorické hotovky Slim Pasta na váš stůl
iluxus.cz

Nízkokalorické hotovky Slim...

Rychlá, opravdu chutná a naservírovaná za 90...
Co vydržíme aneb Jak dlouho může lidské tělo fungovat v extrémních podmínkách?
epochalnisvet.cz

Co vydržíme aneb Jak dlouho může...

Lidské tělo se dokáže přizpůsobit takřka...
Magazín 21.století skládá poctu Mezinárodnímu dni ochrany ozónové vrstvy
epochaplus.cz

Magazín 21.století skládá poctu...

„Věda a čísla mluví jasně. Za rapidně rostoucí emise...
Magazín 21.století skládá poctu Mezinárodnímu dni ochrany ozónové vrstvy
21stoleti.cz

Magazín 21.století skládá poctu...

„Věda a čísla mluví jasně. Za rapidně rostoucí emise...
Venezuela: K objevení nejvyššího vodopádu světa přispěla náhoda!
epochanacestach.cz

Venezuela: K objevení nejvyššího...

Představte si, že...