TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Stále nás neopouští sezóna grilování. Čas dobrého jídla a příjemných okamžiků s nejbližšími. Není proto důležitějšího úkolu než pohostit rodinu či přátele a připravit jim gurmánský zážitek, na který budou rádi vzpomínat.

Ingredience

Kuřecí prsní řízky, nebo jiné kuřecí maso podle vašeho výběru

Hořčičná marináda – ingredience

4 lžíce slunečnicového či olivového oleje
2 lžíce kečupu
1 lžíce kremžské hořčice
sójová omáčka
5 stroužků česneku
čerstvá bazalka
červená paprika, kari a sůl

Postup

Nejprve si všechny ingredience vyskládejte na pracovní plochu. Nasekejte čerstvou bazalku nadrobno a utřete 5 stroužků česneku.

Připravte si misku, do které postupně smíchejte olej, kečup, hořčici a přidejte bylinky a koření, utřený česnek a dle chuti přidejte sójovou omáčku.

S připravenou zálivkou potřete kuřecí maso a nechte pár hodin, nejlépe přes noc v marinádě. Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články