Stále nás neopouští sezóna grilování. Čas dobrého jídla a příjemných okamžiků s nejbližšími. Není proto důležitějšího úkolu než pohostit rodinu či přátele a připravit jim gurmánský zážitek, na který budou rádi vzpomínat.
Ingredience
Kuřecí prsní řízky, nebo jiné kuřecí maso podle vašeho výběru
Hořčičná marináda – ingredience
4 lžíce slunečnicového či olivového oleje
2 lžíce kečupu
1 lžíce kremžské hořčice
sójová omáčka
5 stroužků česneku
čerstvá bazalka
červená paprika, kari a sůl
Postup
Nejprve si všechny ingredience vyskládejte na pracovní plochu. Nasekejte čerstvou bazalku nadrobno a utřete 5 stroužků česneku.
Připravte si misku, do které postupně smíchejte olej, kečup, hořčici a přidejte bylinky a koření, utřený česnek a dle chuti přidejte sójovou omáčku.
S připravenou zálivkou potřete kuřecí maso a nechte pár hodin, nejlépe přes noc v marinádě. Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.