Suroviny na 4 porce
1 špagetová dýně
olivový olej
1 vejce
½ lžič. oregana
¼ lžič. kaj. pepře
½ lžič. soli
Na oblohu
1 sklen. rajčatové omáčky
3 koule mozzarelly na plátky
150g třešničkových rajčátek
sůl a pepř
dle chuti parmazán
Postup
Troubu předehřejeme na 190 °C. Dýni podélně rozpůlíme a odstraníme semínka a to, co je obklopuje. Vnitřek dýně lehce potřeme olivovým olejem. Položíme je na plech řezem vzhůru a pečeme asi 45 minut, až dužinu rozdělíme na vlákna.
Necháme zchladnout. Z dýně vyškrábeme vidličkou špagety a položíme je na vrstvu papírových utěrek, aby se vysušily. Na pizzu je třeba z nich vytáhnout co nejvíc vody. V míse smícháme dýňové špagety s vejcem, kořením a solí. Teplotu v troubě zvýšíme na 200, respektive 180 °C a dáme do ní plech.
Až bude trouba horká, opatrně vyjmeme plech, položíme na něj pečicí papír a rozetřemee na něj v tenké vrstvě dýňové ,těsto‘. Pečeme, až okraje začnou hnědnout, asi 20–25 minut. Pak potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe mozzarellou a rajčátky, podle chuti osolíme a opepříme. Zapékáme asi 5 minut, aby se sýr roztekl. Posypeme bazalkou a parmazánem a podáváme.