Pokrm, kterému se dnes mnozí již jen vysmívají, lze stále připravit s takovou péčí, že chuťové pohárky rozhodně potěší. Když si zkrátka s pokrmem více vyhrajete, nebude to jen obyčejná krůta s broskví z konzervy!
Suroviny na 4 porce
500 g krůtích prsních řízků
1 plechovka broskví nebo 2 čerstvé broskve
brambory
sůl
mletý kmín
olivový olej
Postup
Krůtí prsa omyjeme, vysušíme, naklepeme a podle chuti osolíme. Pánev lehce vytřeme olivovým (či řepkovým) olejem, rozpálíme a maso prudce orestujeme.
Pak dáme spolu s broskvemi do hrnce podlijeme vodou a dusíme na mírném plameni doměkka (30 minut).
Brambory oloupeme či oškrábeme, vložíme je do hrnce s vodou, podle chuti osolíme, přidáme kmín a vaříme zakryté pod pokličkou přibližně 20 minut.
Hotové je potom pomačkáme s trochou vody, v které jsme je vařili. Na maso položíme podušené broskve a přidáme kaši či šťouchané brambory.