Chutná rychlovka, kterou potěšíte každého jedlíka!
Ingredience
hladká mouka
sůl a pepř
8 jehněčích žebírek
1–2 lžíce oleje
1 lžíce másla
Postup
Žebírka odblaňte a zbavte přebytečného tuku. Na okrajích je zlehka nařízněte, osolte, opepřete a obalte v mouce. Pak je na oleji po obou stranách opečte. Šťávu zjemněte máslem a krátce prohřejete. Podáváte s pečivem, ozdobené bylinkami.
Žebírka můžete i grilovat. A jaká je nejlepší marináda? Smíchejte 4 lžíce olivového oleje, deci bílého vína, 3 lžíce citronové šťávy, 1 lžíci oregana, 1 lžíci rozmarýnu, 1 lžičku soli a pět stroužků česneku. Marinujte 24 hodin, poté vyjměte a nechejte je v pokojové teplotě. Nakonec ogrilujte.
Náš tip
Co dělat, aby jehněčí nebylo tzv. cítit? Před tepelnou úpravou je třeba odstranit přebytečný tuk. Ten má specifickou, pro mnohé nelibou vůni a po vychladnutí nepříliš lákavou konzistenci.