Jemná bábovka s kandovaným ovocem je výborný nejen k odpolední kávě.
Suroviny na 10 porcí
350 g hladké mouky
1 a ½ lžičky sušeného droždí
špetka soli
3 mandarinky
1 lžíce kukuřičného škrobu
3 lžíce sušeného mléka
špetka strouhaného muškátového oříšku
60 g kandovaného pomeranče
100 ml vlažné vody
5 lžic rozpuštěného másla
Postup
Do mísy prosejte mouku, sušené mléko, kukuřičný škrob, muškátový oříšek a sůl. Udělejte důlek, přidejte máslo a droždí. Vypracujte těsto a nechte ho 40 minut kynout. Do těsta zapracujte nakrájené mandarinky a nasekané kandované ovoce.
Těsto dejte do vymazané formy, přikryjte a nechte znovu vykynout. Před pečením potřete směsí mléka a másla. Pečte při 200 ºC asi 35 minut.