TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Dezert i hlavní chod! Pro děti, ale i pro dospělé…

Suroviny na 1 porci

125 g phr. mouky
1 g másla
75 ml sójového mléka
sůl
2 meruňky (i mražené)
1 ml kokosového oleje
1 g hnědého třtinového cukru
10 g suš. droždí (1 balení)

Postup

Na 1 porci si nejdříve ohřejeme asi 30 ml rostlin. mléka tak, aby bylo vlažné, a nadrobíme do něj kvasnice, které posypeme špetkou cukru. Necháme cca 15 minut vzejít kvásek.

Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme zbylé mléko, vzešlý kvásek, špetku soli a vypracujeme vařečkou těsto, které by nemělo lepit. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme přibližně 30 minut kynout na teplém místě.

Z nakynutého těsta odebíráme kuličky o průměru asi 5 cm, vytvoříme z nich placky a do nich vkládáme kusy ovoce, jež těstem celé obalíme. Každý knedlík poválíme mezi rukama, abychom vytvořili kuličku.

Dále si dáme vařit vodu do velkého hrnce. Do vroucí vody vkládáme knedlíky, stáhneme oheň, překryjeme poklicí a necháme knedlíky vařit asi 8 min. Po vyjmutí z vody je propíchneme špejlí, aby se nesrazily!

Na talíři knedlíky přelijeme rozpuštěným máslem, kokos. olejem, můžeme také přidat sladidlo (třeba agávový sirup). Knedlíky dále podle chuti ozdobíme na talíři čerstvým ovocem, oříšky, semínky nebo přelivem ze svařeného mraženého ovoce.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články