S ní si doma můžete udělat známé krabí chlebíčky.
Suroviny na 4 porce
1 stř. velká cibule
pepř
1 citron + citron. šťáva
200 g zakysanky
2 vejce
125 g krabích tyčinek
byliny (kopr, petržel, pažitka)
100 g majonézy
veka (360 g)
1 jarní cibulka
sůl
zelenina (okurka, paprika)
Postup
Surimi tyčinky nastrouháme na hrubém struhadle či nahrubo rozmixujeme a dáme do misky. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, osolíme a opepříme dle chuti a promícháme s majolkou a zakysanou smetanou. Na dochucení můžeme podle chuti po kapkách přidat i čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, případně i bylinky podle chuti.
Vše znovu dobře promícháme a vzniklou pomazánku necháme v chladnu (v lednici) krátce proležet. Pak pomazánkou mažeme plátky veky, které dozdobíme dle chuti a fantazie třeba kouskem citronu, bylinkami, plátkem vejce, čerstvou zeleninou (okurka, paprika).