TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Vítejte na Slovensku! Ať jste kdekoliv.

Suroviny

150 g anglické slaniny vcelku
750 g brambor
250 – 300 g polohrubé mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
1 vejce
200 g brynzy
100 ml smetany ke šlehání
hrst petrželky

Postup

Brambory nastrouháme najemno a pak je ještě rozmixujeme. Slijeme přebytečnou tekutinu, osolíme je, přidáme vejce a vmícháme tolik mouky, abychom získali řídké těsto; konzistencí by mělo připomínat těsto na lívance. Protlačujeme ho postupně do vroucí osolené vody speciálním sítem na halušky s velkými oky a opatrně zamícháme.

Když halušky vyplavou na povrch, vybereme je sítkem (asi po 4–5 minutách) a uvaříme další várku. Mezitím opečeme slaninu dočervena. Brynzu rozmícháme se smetanou dohladka a opepříme. Scezené horké halušky promícháme s brynzou a na talířích přelijeme rozškvařenou slaninou a posypeme petrželkou.

Tags : halušky

Nenechte si ujít další zajímavé články