TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Příprava křehkých anglických koláčků Mince Pies zabere nějaký ten čas, ale není složitá. Náplň můžete koupit hotovou, nebo si podle receptu ve sloupečku vpravo připravit domácí.

Ingredience

350 g náplně
1 vejce
225 g hladké mouky
2 lžíce cukru
125 g másla

Postup

Připravte si všechny potřebné ingredience a ujistěte se, že máte všechno. Než však s přípravou začnete, připravte si formu na muffiny nebo košíčky a vymažte ji lehce máslem.

V míse z mouky, cukru a studeného másla nakrájeného na kostičky zpracujte v drobenku, přidejte vejce a vypracujte hladké těsto. Dávejte pozor, aby se vám v těstě neobjevily hrudky. Těsto musí být opravdu hladké.

Až budete mít krásně hladké těsto hotové, zabalte ho do alobalu. Dejte ho alespoň na jednu hodinu do lednice ztuhnout. Mezitím, co bude těsto v lednici tuhnout, připravte si vál, vykrajovátka a máslem vymazanou formu na pečení.

Než však začnete cukroví vykrajovat, připravte si mincemeat. To bude hlavní surovina, která dodá vašemu anglickému vánočnímu cukroví tu pravou chuť.

Ztuhlé těsto zhruba po hodině vyndejte z lednice a na pomoučněném vále ho vyválejte na tloušťku 3 mm. Z těsta vykrojte 12 koleček o průměru zhruba 10 cm (podle velikosti důlků ve formě) a vložte do předem vymazané formy. Tvar vykrajovátka můžete použít jaký chcete, avšak na spodní část cukrátka je opravdu nejlepší použít klasické kolečko.

Nyní už můžete konečně vaše koláčky naplnit směsí mincemeat. Teď si vykrojte dalších dvanáct hvězdiček nebo malých koleček a koláčky jimi zakryjte. Pamatujte ale, že horní část by měla být menší než ta spodní, proto zvolte spíše jiný tvar vykrajovátka.

Až budete mít všechny koláčky řádně naplněné a přikryté horní částí, potřete je mlékem a vložte je na 30 minut do lednice. Mezitím si nechte vyhřát troubu na 200 stupňů. Koláčky vložte do vyhřáté trouby a pečte 20 minut dozlatova. Podávejte s čajem.

Nenechte si ujít další zajímavé články