TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Recept spojovaný s bývalou rakousko-uherskou monarchií. Zkuste tedy jídlo, které si dopřávali ti nejvýše postavení!

Suroviny

2 pláty listového těsta
1 l mléka
250 g másla
3 sáčky vanilkového pudinku
250 g cukru krupice
3 vejce
500 ml smetany ke šlehání
semínka z 1 vanilkového lusku
cukr moučka na posypání

Postup

Nejdřív rozehřejeme troubu na 180 °C.

Pláty listového těsta rozložíme na dva plechy, propícháme je vidličkou a pečeme je asi 10–15 minut dozlatova.

Pak uděláme pudinkovou náplň. V menší části mléka rozmícháme dohladka pudinky, 200 g cukru a třemi žloutky.

Zbylé mléko mezitím zahříváme na středním ohni, vlijeme do něj rozmíchaný pudink a vše za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty a stáhneme z plotny.

Z vajec oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh, který vmícháme do horkého pudinku. Povrch pudinku zakryjeme fólií, aby se neudělal škraloup, a necháme vychladnout.

Máslo vyšleháme do pěny a postupně do něj po lžících přidáváme vychladlý pudink a vždy dobře prošleháme. Smetanu ke šlehání ušleháme dotuha se zbylým cukrem a vanilkovými semínky. Plech vyložíme alobalem.

Položíme na něj plát těsta, rozetřeme na něj rovnoměrně pudinkový krém a na něj šlehačku. Druhý plát rozkrájíme na kostky 6 × 6 cm a poskládáme je hladkou stranou navrch na šlehačku.

Nakonec poprášíme moučkovým cukrem a dáme aspoň na 3 hodiny nebo nejlépe přes noc vychladit.

 

Tags : dezertkremeš

Nenechte si ujít další zajímavé články