TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Smetanová směs uvařená se žloutkovou pěnou musí být tak hustá, že se udrží na vařečce.

Suroviny na 4 porce

350 ml mléka
350 ml smetany ke šlehání
1 lžička skořice
5 žloutků
5 lžic medu
100 g cukru krupice
100 g mandlí
90 ml vody

Postup

Do kastrůlku nalijeme mléko i smetanu a vmícháme skořici. Přivedeme k varu a odstavíme.

Žloutky vyšleháme s medem do pěny a přimícháme do smetanové směsi. Tu přelijeme do většího hrnce a pomalu zahříváme asi 20 minut. Občas ji zamícháme.

Zhoustlou směs přendáme do mísy a přikryjeme, aby se nevytvořil škraloup. Dáme na 40 min. do chladu a na 3 hod do lednice. Přendáme do formy na zmrzlinu a dáme ji na 6 hod do mrazáku.

Než zmrzlina ztuhne, opražíme mandle a rozprostřeme je na plech. Do kastrůlku dáme vodu a rozpustíme v ní cukr. Přivedeme k varu a asi 6 min. povaříme. Směs nemícháme. Přelijeme ji přes mandle a dáme vychladnout. Zkaramelizovanou směs nahrubo nasekáme.

Tags : zmrzlina

Nenechte si ujít další zajímavé články