Česnek působí jako přírodní antibiotikum, podpoří obranyschopnost a česnečka je navíc jednoduchá a rychlá na přípravu.
Potřebujete
4 brambory
10 stroužků česneku
1 cibule
1 l zeleninového vývaru
máslo
bobkový list
4 kuličky nového koření
kmín
majoránka
sůl, pepř
lžíce zelené petrželky
1 vejce
50 g tvrdého sýru
2 krajíce chleba nebo toustu
Postup
V hrnci na másle lehce osmažte nakrájenou cibuli. Zalijte ji vývarem a přidejte na malé kousky nakrájené brambory, kmín, bobkový list a nové koření.
Přiveďte k varu a přidejte 5 stroužků česneku nakrájených na plátky. Dochuťte majoránkou, petrželkou, pepřem a solí.
Po 10 minutách přidejte prolisovaných zbylých 5 stroužků česneku a rozšlehané vejce. Sýr nakrájejte na kostičky nebo nastrouhejte a přidejte do horké polévky v talířích. Podávejte s opečenými chlebovými kostičkami.