Kombinace čokolády a pomeranče nemá chybu. Vyzkoušejte ji v tomto výborném chlebíčku.
Suroviny na 10 porcí
110 g másla
60 g hořké čokolády
40 g holandského kakaa
120 g hladké mouky
½ lžičky jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
1 pomeranč (šťáva + kůra)
2 vejce
150 g cukru
špetka soli
120 g zakysané smetany
Postup
Rozpusťte čokoládu s máslem. Vmíchejte kakao. Smíchejte mouku s jedlou sodou a práškem do pečiva. V jiné míse prošlehejte vejce s cukrem a špetkou soli. Do vaječné směsi zašlehejte pomerančovou šťávu, pak vmíchejte pomerančovou kůru, čokoládovou směs a na závěr střídavě mouku a zakysanou smetanu.
Těsto nalijte do připravené formy. Pečte při 180 ºC asi 40 minut.