Zeleninová polévka je v zimě vždy dobrý nápad. Pokud vám vývar nestačí, udělejte si k němu i těstoviny, ty vám žaludek nezatíží.
Ingredience
4 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 cibule
2 litry kuřecího nebo hovězího vývaru
1 kg směsi zeleniny
150 g těstovin do polévky
1 konzerva sterilovaných fazolí
3 lžíce bazalkového pesta
sůl
pepř
40 g strouhaného parmazánu
Postup
Do hrnce nalijte olej a několik minut v něm restujte cibuli a česnek. Přilijte vývar a vložte připravenou zeleninu a vařte asi 12 minut.
Potom přidejte těstoviny a scezené fazole a vařte přibližně 6–7 minut doměkka. Přidejte pesto, ochuťte solí a pepřem a ještě jednou opatrně prohřejte. Ihned podávejte posypané strouhaným parmazánem.