Udělejte změnu a připravte si s námi tento lahodný oběd.
Ingredience
500 g švestek
2 lžíce olivového oleje
125 ml portského vína
4 lžíce cukru
1 šalotka
1 ½ lžičky uzené soli
mletý pepř
1 lžíce hrubozrnné mořské soli
400 g kachních prsou
2 snítky tymiánu
Postup
Švestky rozpulte, vypeckujte a potřete lžící oleje. Položte je na rozpálený domácí rošt nebo grilovací pánev a pod poklopem grilujte 4 minuty.
Švestky dejte do rendlíku společně s vínem, 3 lžícemi cukru a nakrájenou šalotkou a 10 minut povařte.
Švestky rozmačkejte a směs propasírujte přes sítko. Dochuťte půl lžičkou uzené soli a pepřem. Do uzavíratelného igelitového sáčku nasypejte lžíci mořské soli, lžičku uzené soli a lžíci cukru.
Do sáčku vložte kachní prsa a sáčkem zatřeste, aby se maso obalilo ze všech stran. Nechte 10 minut odležet v pokojové teplotě.
Maso vyjmete, osušte papírovou utěrkou a potřete trochou oleje. Položte na rozpálený rošt a grilujte 8 minut. Potom maso otočte, gril přiklopte a grilujte další 4 minuty. Teplota uvnitř masa by se měla pohybovat kolem 77 °C.
Maso nechte 5 minut odležet a potom prsa nakrájejte na 1cm plátky. Podávejte se švestkovou omáčkou a posypejte tymiánem.