TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Další z našich receptů na španělskou paella.

Suroviny

250 g suchých bílých fazolí
4 lžíce olivového oleje
1 kuře
1 králík
500 g čerstvých fazolek (bez lusků)
500 g zelených fazolek s lusky
250 g oloupaných nakrájených rajčat
2 stroužky česneku
½ lžičky šafránu
750 g kulatozrnné rýže
sůl a čerstvě namletý pepř
citron k podávání

Postup

Bílé fazole nechte přes noc namočené a pak je sceďte. Kuře a králíka opláchněte a nakrájejte na kousky. Osolte je a opepřete.

Ve velké vyšší pánvi, ideálně přímo určené na paellu, rozehřejte olivový olej. Ze všech stran a na středním stupni na něm opečte kousky masa dozlatova. Pak je vyndejte z pánve a dejte stranou.

Do pánve následně vsypte čerstvé a zelené fazolky, rajčata a česnek a všechno osmažte. Přidejte scezené fazole, všechno zalijte 2,5 litru vody a vařte přibližně 10 minut.

Přidejte šafrán a rýži, dobře promíchejte, nechte 10 minut vařit, vraťte opečené maso a šneky a vařte, až se tekutina odpaří. Pak ještě chvíli, až se rýže u okrajů a dna začne malinko připékat. Hned podávejte společně s klínky citronu.

Paella je symbolem španělské kuchyně. Původně byla společným jídlem zemědělských dělníků na vinicích a polích, proto je v ní několik druhů fazolí, králík a kuře. Tradičně se vaří ve velké železné pánvi, vždy pro víc lidí, a pokud možno na otevřeném ohni či dřevěném uhlí.

Tags : paella

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....