TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Recept je rychlý, levný a hlavně chutný, kupovaná tortilla se s tou domácí nedá srovnat ani v nejmenším!

Ingredience (na cca 12 tortill)

Těsto

250 g hladké mouky
4 lžíce olivového oleje
150 ml vody
půl lžičky soli

Náplň

50 g sýra (např. niva)
1 paprika a okurka
100 g kukuřice
2 rajčata
300 g kuřecího masa
dle chuti ledový salát
sůl a provensálské koření

Dresink

2 stroužky česneku
4 lžíce majonézy
půl lžičky hořčice
2 lžíce kečupu

Postup

Nejdříve si připravte placky. V míse smíchejte 2/3 mouky se solí, vodou a olivovým olejem. Vytvořte tak řídké hladké těsto. Pomocí hnětače nebo ručně vařečkou toto těsto míchejte alespoň 10 minut, dokud nebude krásně hladké, pružné a nebude se pěkně táhnout.

Nyní můžete přidat postupně zbylou mouku a pokračovat v míchání nebo si těsto dát na pomoučený vál a ještě chvíli jej hníst. Hotové těsto by nemělo být příliš tuhé, ale musí být krásně hladké a pružné. Jen tak se vám s ním následně bude dobře pracovat.

Rozdělte jej na 12 až 16 stejných dílů a každý rozválejte na lehce pomoučeném vále na velmi tenkou placku. Na sporáku si rozehřejte pánev na středně silnou teplotu a tortilly na ní z obou stran krátce opečte do světle zlata.

Neopékejte je příliš dlouho, byly by pak tvrdé a nedaly by se do nich balit různé náplně. Nyní je čas na dresink – veškeré ingredience smíchejte a dejte odležet do ledničky.

Poté nachystejte náplň – zeleninu a sýr pokrájejte na malé kousky. Maso nakrájejte na středně malé kousky, osolte, osmažte na oleji a přidejte provensálské koření. Nakonec smíchejte se zeleninou a sýrem.

Na tortillu umístěte směs zeleniny a masa, zalijte dresinkem, zamotejte a podávejte. Přejeme vám dobrou chuť!

Náš tip

Pokud zbyde těsto, tortilly můžete také opéci, ale ještě o trochu kratší dobu a zamrazit. Až je budete chtít použít, jen je vyndejte z mrazáku, lehce oroste vodou a rozpečte.

Nenechte si ujít další zajímavé články

Řádění cenzorů: Jak jezuité u nás „polepšovali“ knihy?
epochaplus.cz

Řádění cenzorů: Jak jezuité u...

Na Moravě se na přelomu 15. a 16....
Objevte kouzlo slovinského pobřeží
iluxus.cz

Objevte kouzlo slovinského...

Slovinsko často stojí ve stínu...
V duchu eklektismu i funkce
rezidenceonline.cz

V duchu eklektismu i funkce

Dokonalá rovnováha namixovaných stylů, stejně jako...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Vlci mě vyvedli z mrazivého lesa
skutecnepribehy.cz

Vlci mě vyvedli z mrazivého...

Během víkendu na horách jsem zažila...
Polární záře na Neptunu poprvé zachycena. A hned s sebou přinesla novou záhadu
21stoleti.cz

Polární záře na Neptunu...

Planeta Neptun bývá kvůli své...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Kladivo na superbakterie: Proč lék z časů vikingů udivuje současné vědce?
enigmaplus.cz

Kladivo na superbakterie: Proč...

Medicinale Anglicum je lékařský...
Plné rty jsou „in“. Zkuste cherry lips
nejsemsama.cz

Plné rty jsou „in“. Zkuste...

Jděte na to se vkusem Francouzek, a zabodujete....
První athénský tyran si vylepšoval image pořádáním her
epochalnisvet.cz

První athénský tyran si...

Vyhodíte ho dveřmi, vrátí se oknem....
Dejdarovi se hroutí celý život!
nasehvezdy.cz

Dejdarovi se hroutí celý...

Jestli je pro někoho zatím...
Plavba králů pobouřila Řeky
historyplus.cz

Plavba králů pobouřila Řeky

Briliantovou brož protentokrát oželela. Obvykle ji...