Neobvyklá kombinace pizzy, která vás překvapí svou perfektní chutí. Určitě ji vyzkoušejte!
Ingredience
500 g listového těsta
4 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
250 g brambor
1 cibule
sůl
1 balení sýra s modrou plísní
3 balení sýra s bílou plísní
koření na pizzu
Postup
Zahřejte troubu na 220 °C. Z těsta vyválejte a rukama pak dotvarujte dva kulaté základy na pizzu, které budou mít asi dvacet centimetru v průměru. Přeneste je na pečicí papír a potřete lžící oleje.
Česnek, brambory a cibuli promíchejte se třemi lžícemi oleje, osolte a směs rovnoměrně rozložte na obě těsta.
Obě pizzy pečte (jednu po druhé) asi 15 minut, pak je vyndejte, poklaďte plátky sýra, posypejte kořením a dejte ještě na 5 minut dopéct. Přejeme vám dobrou chuť.
Náš tip
Podávejte zastříknuté olejem a posypané čerstvým rozmarýnem.