Pstruh má vynikající maso, ale nesmíte ho grilovat příliš dlouho, jinak se rozpadne.
Potřebujete
2 pstruhy
2 plátky másla
mořskou sůl
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
1 citron
olej
Postup
Vykuchaného pstruha lehce osolte zvnějšku i zevnitř. Dovnitř každého vložte plátek másla, snítku rozmarýnu a tymiánu a plátek citronu. Můžete, ale nemusíte, naříznout kůži a pak pstruhy potřete zvenku lehce olivovým olejem.
Pstruhy položte na rozpálený gril, ideálně v držáku na grilování ryb, a opékejte po každé straně asi 8 minut. Při otáčení buďte opatrní, aby nevyteklo máslo. Během grilování můžete ryby lehce potírat olejem, získají tak křupavou kůrčičku.
Pstruhy podávejte s plátky citronu, se zeleninovou oblohou, případně s opečenými nebo vařenými bramborami a posypané bylinkami.