Tenhle lahodný svěží dort připravte ve formě o průměru cca 22 cm, ale můžete ho udělat i do několika menších forem. V tom případě je větší naděje, že se nesní všechno najednou.
Potřebujete
200 g máslových sušenek
70 g másla
3 lžíce rumu
čerstvé drobné ovoce
Krém
1 tvaroh
1 šlehačku
1 mascarpone
2 tabulky bílé čokolády
Postup
Sušenky rozdrťte v míse a rukou propracujte s máslem a rumem. Vzniklou hmotu namačkejte na dno pečicím papírem vyložené kulaté dortové formy. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte vychladnout.
Šlehačku lehce vyšlehejte, přidejte tvaroh, mascarpone a rozpuštěnou zchlazenou čokoládu a vše vyšlehejte. Krém nalijte na sušenky a dejte ztuhnout do druhého dne do lednice.
Hotový cheesecake ozdobte navrchu čerstvým bobulovým ovocem – jahodami, malinami, ostružinami, borůvkami, rybízem apod.