Vyzkoušejte zmrzlinu s barvou, vůní a příchutí levandule – určitě si ji zamilujete!
Potřebujete
4 lžíce a 1 lžičku levandulových květů
300 ml plnotučného mléka
300 ml smetany ke šlehání
70 g cukru nebo stévie
Postup
V hrnci rozmíchejte cukr s mlékem, přidejte 4 lžíce rozemnutých levandulových květů a dejte na sporák. Za stálého míchání, aby se mléko nepřipálilo, zahřívejte, ale nenechte projít varem. Těsně před bodem varu odstavte.
Levandulové mléko nechte vychladnout a pak ho přes noc nechte rozležet v ledničce. Druhý den sceďte, přidejte vychlazenou smetanu a lžičku levandulových květů.
Směs nalijte do uzavíratelné nádoby a dejte ji do mrazáku. Po půlhodinách ji vždy vyndejte a dobře prošlehejte, aby směs dobře zmrzla a nebyly v ní krystalky.
Tags :
zmrzlina