TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Sorbet je zmrzlina, která s nezakládá na smetanovém, ale na vodním základě.

Potřebujete

1,5 šálku cukru
1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
5 šálků čerstvých malin
2 polévkové lžíce čerstvé citronové šťávy

Postup

Do hrnce nalijte dva šálky vody, přidejte cukr a za občasného míchání pomalu vařte, dokud se cukr nerozpustí. Snižte teplotu a bez míchání nechte zvolna bublat, dokud nevznikne sirup.

Sirup nalijte do středně velké mísy, přidejte vanilkový extrakt a nechte v lednici asi 15 minut chladit.
Do mixéru nasypte 4 šálky malin, přilijte sirup a mixujte, dokud nevznikne jemná směs. Do směsi zamíchejte citronovou šťávu a vlijte do zmrzlinovače, mražte podle návodu.

Jakmile bude směs už jenom mírně ,,rozbředlá“ přidejte zbývající maliny a mražte dalších asi 5 minut. Pak vše přeneste do plastové nádoby a uložte do mrazáku, a nechte vše řádně zmrznout. Nejlépe až do druhého dne.

Pokud nemáte zmrzlinovač, vložte do směsi čerstvé maliny těsně před zamražením v běžném mrazáku.

Tags : sorbet

Nenechte si ujít další zajímavé články