Slavný dort, ve kterém najdete plno čokolády a voňavou meruňkovou marmeládu.
Suroviny na 10 porcí
Na těsto
180 g hořké čokolády
125 g másla
125 g moučkového cukru
6 vajec
1 lžička vanilkového extraktu
100 g cukru krystal
125 g hladké mouky
špetka soli
Meruňková glazura
30 ml rumu
400 g meruňkového džemu
Na polevu
125 ml vody
250 g cukru krystal
250 g hořké čokolády
Postup
Bílky vyšlehejte se lžící cukru. Přišlehejte zbylý cukr. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem, zašlehejte žloutky a rozpuštěnou čokoládu.
Vmíchejte mouku se solí a sníh. Těsto nalijte do formy a pečte 40 minut při 190 ºC.
Rozmíchejte džem s rumem, 5 minut povařte a propasírujte. Korpus rozřízněte a potřete polovinou meruňkové glazury, zbytkem potřete boky i vršek. Dejte dort do lednice.
Svařte cukr. Do horkého rozvaru nasypte čokoládu, rozmíchejte a dort polijte.