Tento guláš patří mezi ty nejoblíbenější způsoby úpravy lesních hub. Je velmi snadný, rychle připravený, a navíc levný.
Ingredience
800 g hovězího masa
5 cibulí
olej
80 g čerstvých hub
60 g hladké mouky
1 balení rajčatového protlaku
vývar nebo voda
sladká paprika
kmín
pepř
sůl
1 česnek
Postup
Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Zaprašte ji mletou paprikou, přidejte hovězí kližku nakrájenou na malé kousky, vše osolte, opepřete, okmínujte, přidejte rozetřený česnek a duste pod pokličkou téměř doměkka. Pak trochu zvyšte plamen a všechnu šťávu vyduste do tuku.
Maso zaprašte moukou, za stálého míchání orestujte a podlijte vodou nebo vývarem. Přidejte očištěné houby nakrájené na kousky a protlak, promíchejte, guláš povařte, aby houby změkly, a na závěr ho dochuťte solí a pepřem. Jako přloha se skvěle hodí čerstvý chléb.