TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny na 24 porcí

40 g droždí
60 g cukru krystal
600 g hladké mouky
špetka soli
300 ml 12% smetany
150 g másla
1,5 kg borůvek
50 g rozemletých piškotů

Na drobenku

300 g hladké mouky
250 g másla
150 g krupicového cukru
2 lžičky skořice

Postup

Z droždí, lžičky cukru, 1 lžíce mouky a 2 lžic mléka připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Do zbylé mouky přidáme sůl, zbytek cukru, kvásek a změklé máslo. Zbylým mlékem zaděláme těsto a necháme ho vykynout.

Z mouky, cukru, skořice a másla připravíme drobenku. Těsto rozválíme na obdélníkový plát a přeneseme ho na plech vyložený pečicím papírem. Poprášíme ho mletými piškoty a poklademe opranými a okapanými borůvkami.

Nakonec ho posypeme drobenkou a necháme ještě asi 20 min kynout. Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 35 minut.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články