Suroviny
500 g mascarpone
500 g čerstvých jahod
200 g cukrářských piškotů
2 kelímky smetany ke šlehání (33 % tuku)
4 lžíce cukru moučka
6 plátků želatiny
Postup
Omyté a okapané jahody překrájíme, zasypeme 2 lžícemi cukru a rozmixujeme na pyré, 10 jahod si odložíme stranou. Šlehačky vyšleháme dotuha.
Mascarpone vymícháme se zbylým cukrem a přidáme jahodové pyré, znovu ručním šlehačem vymícháme. Želatinu připravíme podle návodu.
Do jahodového mascarpone přidáme ušlehanou šlehačku (trochu si můžeme odložit na finální ozdobení, ale není to nutné). Do želatiny, kterou jsme si připravili dle návodu, přidáme 3 lžíce jahodové hmoty, zamícháme a přidáme k jahodovému krému, znovu prošleháme.
Dno dortové formy nebo vyskládáme piškoty v jedné vrstvě, zalijeme polovinou jahodového krému, posypeme nadrobno nakrájenými jahodami, dáme další vrstvu piškotů a zbytek krému. Dáme ztuhnout.