TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Oblohu na pizzu lze podle libosti měnit, a pokaždé si tak připravit chuťově jinou variantu. Upečete stejně tak dobrou pizzu jako ve vaší oblíbené pizzerii.

Ingredience

10 g sušeného droždí
1 lžička cukru krupice
120 g polohrubé mouka
140 g hladké mouky
3 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
400 g rajčat na plátky
1 cibule
1 balíček šunky, slaniny, nebo salámu
1 mozzarella
černé olivy
čerstvé žampiony
čerstvá bazalka

Na omáčku

250 ml rajčatového pyré
1 stroužek česneku
sůl a pepř

Postup

Droždí rozmíchejte s trochou cukru a asi ve 3 lžičkách vlažné vody a nechejte vzejít kvásek.

Do mísy prosejete oba druhy mouky, přidejte sůl, olej, asi 130 ml vlažné vody a kvásek. Zadělejte hladké pružné těsto, které na dotek lehce lepí.

Z těsta vytvarujte dva bochánky a přikryjte je čistou utěrkou, uložte na teplé místo a nechte asi 1,5 hodiny kynout.

Nechte předehřát troubu s cirkulací vzduchu na maximum, okolo 300 °C, ideálně na gril. Těsto vyválejte na pečicím papíru na co možná nejtenčí plát.

Na omáčku smíchejte pyré, česnek, sůl a pepř. Vyválené těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem a celé ho potřete hotovou omáčkou. Povrch ozdobte plátky rajčat, mozzarellou, šunkou, cibulí, olivami a žampiony na tenké plátky. Pokapejte olivovým olejem.

Vložte do vyhřáté trouby. Po upečení nechte lehce vychladnout a ozdobte čerstvou bazalkou. Na horkém těstě bazalka rychle zčerná. Pizzu můžete posypat bylinkami, jaké máte rádi, například oreganem – i hladkolistou petrželkou. Přejeme vám dobrou chuť.

Náš tip

Jakmile máte vyválené těsto, hned placku obložte a vložte do trouby, aby těsto nezačalo znovu kynout.

 

Tags : pizza

Nenechte si ujít další zajímavé články

Kramár Přišel o velké peníze. Zpět je asi nedostane
nasehvezdy.cz

Kramár Přišel o velké...

Chtěl si zajistit bezstarostná...
Česká metoda na odhalení rakoviny slinivky získala americký patent
21stoleti.cz

Česká metoda na odhalení...

Zhoubné nádory slinivky...
Válka o španělské dědictví: Boje krutě zasáhly i Moravu
historyplus.cz

Válka o španělské dědictví:...

Při drancování Vsetína ukradli, co mohli, skoro...
Nejdříve jsem běžela do kostela!
skutecnepribehy.cz

Nejdříve jsem běžela do...

Byla to potvora. Svedla mého muže a...
Orientální palác uprostřed pouště
rezidenceonline.cz

Orientální palác uprostřed...

Její ladné křivky, uspořádání i barevnost...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Miranda Barbour: Kdo vedl ruku americké vražedkyně?
enigmaplus.cz

Miranda Barbour: Kdo vedl ruku...

V soudní síni je mrazivé ticho. Pohledy...
Máte podlitiny po každém bouchnutí? Špatná srážlivost krve je vždy varovným signálem
epochalnisvet.cz

Máte podlitiny po každém...

Zatímco zdravý člověk může bez zdravotních...
Charles Leclerc: nový ambasador značky Chivas Regal
iluxus.cz

Charles Leclerc: nový...

Chivas Regal, ikona...
Dojdou bez velrybího trusu zásoby fosforu?
epochaplus.cz

Dojdou bez velrybího trusu...

Velryby nenabízí jen fascinující podívanou,...
Citronová rýže s kešu ořechy
nejsemsama.cz

Citronová rýže s kešu ořechy

Rýži na indický způsob podávejte samotnou či jako...
Výběr žárovky je trochu věda
panidomu.cz

Výběr žárovky je trochu věda

V každé domácnosti spotřebujeme za rok mnoho kilowatt...