TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Na steaky

4 steaky z hovězí svíčkové
olivový olej
sůl a drcený černý pepř

Na pepřovou omáčku

1 cibule
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
2 lžíce olivového oleje
50 ml bílého vína
250 ml horkého hovězího vývaru
250 ml smetany ke šlehání, sůl

Postup

Hovězí steaky očistíme. Potřeme je olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme odležet.

Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a společně se zeleným pepřem orestujeme na oleji v kastrůlku. Směs zalijeme vínem a vývarem a přivedeme k varu. Omáčku za stálého míchání zvolna sváříme na polovinu.

Do omáčky přilijeme smetanu a nadále ji vaříme, dokud nezhoustne. Dle chuti ji dosolíme.

Grilovací pánev potřeme olejem a rozpálíme ji. Steaky na ní pečeme, dle žádaného stupně propečení, 5–15 minut.

Tags : steak

Nenechte si ujít další zajímavé články