Nadýchaná roláda s lehkou náplní a voňavým ovocem je moučník, kterému neodoláte.
Ingredience
Piškotové těsto
120 g cukru krupice
3 vejce
90 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce vody (vroucí)
Náplň
200 ml smetany ke šlehání
13 g ztužovače šlehačky
jahodová pomazánka
cukr moučka (na posypání)
ovoce (na ozdobu)
Postup
Oddělte si bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do něj opatrně vmíchejte žloutky, cukr a nakonec i mouku, prášek do pečiva a vodu. Plech vyložte pečicím papírem.
Na něj rovnoměrně rozetřete těsto a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. Poté upečený plát vyklopte na mokrou utěrku a zaviňte společně s ní do rolády.
Takto nechte těsto vychladnout. Smetanu ušlehejte společně se ztužovačem šlehačky. Plát rozviňte a potřete nejdříve jahodovou pomazánkou a poté ztuženou šlehačkou. Roládu opět zaviňte. Ozdobte ovocem.
Upečenou roládu servírujte posypanou moučkovým cukrem a ozdobte ji lístky máty.