TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Lívance v celozrnné verzi jsou zdravější, ale stejně tak lahodné.

Suroviny

200 g celozrnné mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička skořice
120 ml podmáslí
2 vejce
4 lžíce medu
120 g bílého jogurtu

Na omáčku

250 g černého rybízu
250 ml vody
1 lžička solamylu
1 lžíce cukru

Postup

Smíchejte mouku, kypřicí prášek, skořici. Zvlášť smíchejte podmáslí, vejce, med a jogurt. Směsi promíchejte. Na rozehřáté pánvi s kapkou oleje smažte lívance.

Rybíz dejte do hrnce, přidejte cukr a 120 ml vody. Přiveďte k varu. Ve zbytku vody rozmíchejte solamyl a přilijte do hrnce. Krátce povařte.

 

Tags : lívance

Nenechte si ujít další zajímavé články