Vrstvené rebarborové řezy se skvěle hodí jako tečka za nedělním obědem.
Suroviny na 24 kusů
Na těsto
4 vejce
200 g krupicového cukru
240 g polohrubé mouky
10 lžic horké vody
½ prášku do pečiva
Ovocná náplň
1 kg rebarbory
1 kg jahod
skořicový cukr
rum
Tvarohová vrstva
2 šlehačky
2 ztužovače šlehačky
2 zakysané smetany
2 vanilkové cukry
Postup
Žloutky ušlehejte s cukrem, horkou vodou, vmíchejte mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Navrstvěte pokrájenou rebarboru a jahody a pečte při 170 ºC asi 35 minut.
Po upečení pocákejte rumem a posypte skořicovým cukrem. Po vychladnutí potřete krémem z ušlehaných šlehaček se ztužovačem, zakysanými smetanami a cukrem.