TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Vrstvené rebarborové řezy se skvěle hodí jako tečka za nedělním obědem.

Suroviny na 24 kusů

Na těsto

4 vejce
200 g krupicového cukru
240 g polohrubé mouky
10 lžic horké vody
½ prášku do pečiva

Ovocná náplň

1 kg rebarbory
1 kg jahod
skořicový cukr
rum

Tvarohová vrstva

2 šlehačky
2 ztužovače šlehačky
2 zakysané smetany
2 vanilkové cukry

Postup

Žloutky ušlehejte s cukrem, horkou vodou, vmíchejte mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Navrstvěte pokrájenou rebarboru a jahody a pečte při 170 ºC asi 35 minut.

Po upečení pocákejte rumem a posypte skořicovým cukrem. Po vychladnutí potřete krémem z ušlehaných šlehaček se ztužovačem, zakysanými smetanami a cukrem.

Tags : řezřezy

Nenechte si ujít další zajímavé články