Baby špenát ve spojení s grilovaným kuřecím je opravdu lahodná kombinace salátu. O to víc, když ho ještě nakonec dochutíte speciálním dresinkem!
Ingredience
500 g kuřecích prsou, grilovaná/ vařená
½ lžičky kurkumy
2 lžíce extra panenského olivového oleje
150 g baby špenátu
půl malé červené cibule, na tenké plátky
1 šálek nakrájených cherry rajčat na plátky
1/3 šálku celých mandlí
1 malé avokádo nakrájené na plátky
sůl a pepř
Dresink
½ šálku Maille Honey Dijon Hořčice
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžíce česnekové pasty / mletého česneku
2–3 lžíce vody
sůl a pepř
Postup
Kuřecí prsa velkoryse ochuťte solí, pepřem a kurkumou. Koření rukama vetřete do kuřete.
Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním stupni. Kuřecí prsa opečte, asi 5–6 minut z obou stran. Poté odložte opečená prsa stranou.
Náš tip
V míse smíchejte hořčici, jablečný ocet, olivový olej, česnek, sůl a pepř. Přidejte lžíci vody, abyste dosáhli požadované konzistence dresinku.
Rovnoměrně rozdělte špenát do dvou větších salátových mís. Přidejte plátky červené cibule, nakrájená cherry rajčata, mandle a pokrájené avokádo na plátky.
Prsa nakrájejte na plátky a navršte na hotový salát. Nakonec salát pokapejte medovým dijonským dresinkem. Dobrou chuť!